Om brugen af civile agenter og efterretningstjenesters ulovligheder

Ifølge JyllandsPosten vil et ja til folkeafstemningen den 3. december blandt andet betyde, at døren åbnes op på vid gab for brugen af civile agenter i Danmark. De formelle regler her i landet er ellers at kun ansatte i politiet har lov til at agere som agenter, men det bliver der ifølge JyllandsPosten altså lavet om på ved et eventuelt ja.

At dette blot er endnu en grund til at sætte sit kryds ud for nej til december, er én ting.

En helt anden er den totalt manglende debat om de ulovligheder som allerede foregår fra de nationale efterretningstjenesters side med hensyn til brugen af civile agenter.

Enhver med fingeren blot tilnærmelsesvist i nærheden af pulsen er eksempelvis bekendt med, at Forsvarets Efterretningstjeneste i direkte modstrid med landets lovgivning rent faktisk opererer i Danmark og i flere tilfælde har foretaget ulovlige tilbageholdelser af danske borgere på dansk jord.

Naturligvis skal vi ikke negligere de demokratiske konsekvenser af et eventuelt ja til december, og naturligvis er de eventuelle ændringer i reglerne for politiets brug af civile agenter interessante.

Men måske skulle medierne begynde at bruge kræfterne på de virkelig store ulovligheder som allerede finder sted og på de yderst kriminelle krænkelser, som danske borgere udsættes for af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Skriv et svar